Efterlyst australiensisk narkotikamisstänkt arresterad i Phuket

FOTO: Kom Chad Luek

Phuket -

En efterlyst australisk narkotikamisstänkt greps i en lyxvilla i Phuket.

Royal Thai Immigration Bureau berättade för TPN-media att de kontaktades av den australiensiska polisens LESALAN-operation. Flera misstänkta som påstås ha varit inblandade i illegala droger och vapen undkom åtal från Australien nyligen. En av de misstänkta hade flytt till Thailand och identifierades endast som Robert. (Hans fullständiga namn och ålder uppgavs inte av relevanta poliser).

Immigrationstjänstemän fann att Robert stannade länge i Phuket på ett utbildningsvisum, men att han inte gick i lektioner eller gick i några skolor. Han gömde sig i Phuket och lät sin oidentifierade australiensiska flickvän sköta alla dokument åt honom och sköta ärenden. Han ändrade enligt uppgift regelbundet sin adress för att undvika arrestering och höll en mycket låg profil, och stannade mestadels hemma.

Poliser hittade honom äntligen tidigare i veckan i en lyxvilla nära ett berg i Rawai, Mueang Phuket, där han greps medan han var med sin flickvän. Han fördes till Phukets immigrationskontor och ska skickas tillbaka till den australiska polisen.

Det är vid presstillfället oklart om hans flickvän också kommer att åtalas för medhjälp till en påstådd brottsling. Den kungliga thailändska immigrationspolisen avslöjade inte hur de hittade Robert trots hans bästa försök att dölja sig från juridiska myndigheter.

Robert talade inte med pressen eller släppte ett uttalande om sin vädjan till de påstådda anklagelserna.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.