Meteorologiska avdelningen varnar för kraftiga stormar över hela Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har utfärdat en varning för kraftigt till kraftigt regn i de norra, nordöstra, östra, södra och kustområdena av kungariket.

Invånare i dessa områden uppmanas att vara försiktiga med potentiella faror på grund av kraftiga och intensiva nederbörd, vilket kan leda till plötsliga översvämningar och avrinning av skogsvatten, särskilt i sluttande områden nära vattenvägar och låglandsområden. Ytterligare försiktighet rekommenderas för dem som reser genom områden med åskväder.

I Bangkok med omnejd finns det 60 % risk för åskväder, mestadels under eftermiddagarna och kvällarna. De lägsta temperaturerna väntas ligga mellan 27-28 grader Celsius, medan de högsta kommer att ligga mellan 33-36 grader Celsius.

Intensiva vindar har börjat avta över Andamansjön och Thailandbukten. Men för de övre delarna av Andamansjön och Thailandbukten kan vågorna nå så höga som 2 meter och till och med överstiga 2 meter i områden med åskväder. Sjöfolk i dessa områden rekommenderas att navigera med försiktighet och undvika stormiga vatten.

Dessutom täcker den kraftiga tropiska stormen Lan just nu den södra delen av Japan och förväntas röra sig genom landet snart. Resenärer till drabbade områden rekommenderas att kontrollera väderförhållandena innan de avgår under denna period.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.