Thailand registrerar första dödsfall i Monkeypox, offret var HIV-positivt

Nationellt —

En 34-årig thailändsk man dog förra veckan enligt uppgift av apkoppor, vilket markerar det första apkopporrelaterade dödsfallet för Thailand, enligt Dr. Tares Krassanairawiwong, generaldirektör för Department of Disease Control.

Dr. Tares avslöjade måndagen den 14 augusti att patienten sökte behandling på ett privat sjukhus i Chonburi runt den 11 juli 2023, efter att han utvecklat huvudvärk, klåda, utslag och bulor på kroppen. Han fick diagnosen apkoppor, HIV och syfilis.

Han hade senare fått ont i halsen på grund av en svampinfektion, som är en opportunistisk infektion i samband med hiv. Dessutom fick han utslag över hela kroppen på grund av apkoppor.

Efter att ha avslutat fyra veckors behandling fick patienten återvända hem.

Men den 9 augusti upplevde patienten svaghet och andningssvårigheter. Släktingar tog honom till Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute i Nonthaburi-provinsen.

Då spred sig hudutslag från apkoppor i hela kroppen och han hade döda vävnader på näsan och halsen. Han hade också infektioner i lemmar, lungor och hjärna, samt allvarlig immunbrist.

Patienten fick antiviral medicin mot apkoppor tillsammans med antibiotika. Trots behandlingen försämrades hans tillstånd och han avled natten till den 11 augusti.

Dr Tares sa att apkoppor är en framväxande infektionssjukdom i Thailand. Den 8 augusti 2023 har det rapporterats om 189 fall, med 161 fall bland thailändska medborgare och 28 fall bland utlänningar.

Utbrottet ökar, först upptäcktes det i Bangkoks storstadsområde innan det spred sig till andra provinser. Majoriteten av patienterna är män som har samkönade relationer med en främling som redan är infekterad med sjukdomen, och cirka 43 % av fallen är samtidigt infekterade med HIV.

Globalt har det rapporterats 152 dödsfall från apkoppor sedan utbrottet började i Europa 2022.

Globala hälsomyndigheter använder nu termen "Mpox" för att hänvisa till sjukdomen. Ursprunget till denna sjukdom rapporteras ha varit från Afrika.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/