Phuket Eyes rysk turistboom under kommande säsong

PRESSMEDDELANDE:

Phuket Tourist Association (PTA) organiserade i samarbete med Thailands turistmyndighet (TAT) Moskvakontor och med stöd av Phuket Provincial Administrative Organisation en roadshow för att stimulera turism i St. Petersburg, Ryssland, den 1 augusti 2023.

Mr. Pongsura Kupongsakorn, sekreterare till presidenten för Phuket Provincial Administrative Organization, tillsammans med högre tjänstemän och tre andra representanter, ledde laget i samarbete med PTA:s ordförande och lokala entreprenörer för att närvara vid evenemanget.

År 2023 rankades den ryska marknaden först för Phuket, med cirka 448,000 110 ryska turister som reser till Phuket från januari till juli, vilket motsvarar en tillväxt på 2019 % jämfört med XNUMX.

Evenemanget deltog från 25 företag från hotell, sjöreseföretag och turistattraktioner i Phuket. Dessutom anslöt sig över 65 representanter från ryska resebyråer i St. Petersburg till evenemanget, vilket väckte stort intresse. Dessa byråer frågade aktivt och planerade för den kommande säsongen. Dessutom innehöll evenemanget uppdateringar om Phuket och hade även en utlottning för lyckliga reserepresentanter.

Mr. Pongsura Kupongsakorn, sekreterare till presidenten för den provinsiella administrativa organisationen, kommenterade: "Vi är övertygade om att ryska turister under den kommande säsongen kommer att sätta nya rekord som överträffar tidigare år. Vi räknar med att generera ett ekonomiskt värde på cirka 61.6 miljarder baht. Vi är glada över att se den kontinuerliga positiva återhämtningen av turistsektorn och skulle vilja att folket i Phuket förbereder sig för att vara utmärkta värdar för våra internationella gäster.”

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.