Move Forward MP ber om ursäkt för Ekkamai Restaurant Incident

PRESSMEDDELANDE:

Move Forward MP Chorayuth Chaturapornprasithas utfärdade en offentlig ursäkt efter anklagelser om hans inblandning i ett bråk som ägde rum under de tidiga timmarna den 4 augusti på ett matställe i Bangkoks Ekkamai-område.

Chorayuth har tagit till Facebook för att försvara sig mot online-anklagelser och hävdar att han varken startade bråket eller attackerade den oidentifierade mannen som var inblandad. Istället påstod han sig vara offer för en oprovocerad misshandel.

När han berättade händelserna förklarade MP att han njöt av en sen kvällsmiddag på sin vanliga restaurang på Ekkamai med en grupp vänner. Problem uppstod när en person närmade sig deras bord för ett kort samtal, vilket eskalerade när mannen sparkade på en stol och återvände till sitt eget bord. Han vände sig därefter till deras grupp igen, påstås ha trakasserat en kvinna inom Chorayuths parti.

Chorayuth uppgav att han ingrep för att skydda kvinnan från ytterligare trakasserier. Detta ingripande ledde dock tydligen till att mannen fysiskt överföll honom med smällar och slag. Som svar uppgav Chorayuth att han agerade instinktivt och hämnades mot sin angripare.

Samtidigt delade Supawadee Tungprom, kvinnan som var målet under bråket, sitt perspektiv på Facebook. Hon hävdade att hon inte hade någon tidigare bekantskap med den inblandade mannen, som hon anklagade för att ha lagt händerna på hennes hals.

Lokala myndigheter kallades till platsen och till slut löstes situationen i godo. Den påstådda angriparen bad Supawadee om ursäkt och gick med på att inte vidta rättsliga åtgärder mot Chorayuth. När händelsen väcker uppmärksamhet och videon fortsätter att cirkulera på sociala medier diskuteras Move Forward MP:s svar och den fredliga lösningen av bråket inom både lokala och bredare online-gemenskaper.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Liknande artiklar:

Move Forward-partiets framtida parlamentsledamot Nateepat Kulsetthasith, 46, avgick från partiet på tisdagen (16 maj)th) efter att hon greps i Bangkok för rattfylleri.

Move Forward-partiets partilista framtida medlem som avgick ur partiet tisdagen (16 majth) har officiellt åtalats för rattfylleri i Bangkok.

En kvinna ska ha blivit attackerad av sin pojkvän i Chonburi som är parlamentsledamot i Bangkok från Move Forward Party.

En parlamentsledamot i Bangkok från Move Forward Party medgav att han nyligen misshandlade en kvinna i Chonburi när han reste mellan Pattaya och Sri Racha.

En kvinna som anklagade en parlamentsledamot från Bangkok från Move Forward Party för fysisk misshandel har dragit tillbaka alla polisanmälningar mot honom. 

Rayongs valkrets 3 parlamentsledamot (MP), Nakhonchai Khunnarong, tillkännagav sin avgång efter att Rayongs valkommitté begärde att valkommissionen skulle diskvalificera honom.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.