Man arresterad i Phuket för påstådd inblandning i bedrägeri med markansökningar

Phuket -

En man greps i Phuket efter att han påstås ha varit inblandad i en bedrägeri med ansökningar om marklån ​​där ett offer förlorade omkring en miljon baht, eller 30,000 XNUMX USD.

Den thailändska cyberpolisen berättade för Phuket Express att på lördagen (12 augustith) arresterade de en man som bara identifierades som Mr. Winat, 25, på ett varuhus i Thalang. Gripandet kom efter att provinsdomstolen i Nonthaburi utfärdade en arresteringsorder den 19 juli 2023 för Winat för bedrägeri.

Winat påstods ha varit inblandad med bedragare som lurade offer att ladda ner en falsk Land Department-applikation som heter "SmartLand". Ett oidentifierat kvinnligt offer, som också är en ganska känd nyhetsuppläsare av thailändska medier, hade förlorat cirka en miljon baht efter att hon laddat ner applikationen och fyllt i falska landlåneuppgifter, skickade pengar som initial handläggning och handpenningsavgifter.

Marken var naturligtvis falsk och bedragarna försvann efter att ha fått pengarna.

Andra misstänkta som är inblandade i just denna bluff eftersöks fortfarande av den thailändska cyberpolisen. Winat ingav inte omedelbart en vädjan eller uttalade sig om anklagelserna mot honom. Det var inte omedelbart känt om han hade en advokat.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.