Viral incident med kinesisk turist på Bangkoks flygplats orsakar stort chatter online

Bangkok —

En arg kinesisk turist försökte slå turistpolisen på Don Mueang internationella flygplats med en skateboard efter att han inte fick gå ombord på ett flygplan på väg till Kina onsdagskvällen den 9 augusti.

Händelsen gick viralt under den gångna helgen och ledde till många kommentarer och synpunkter på sociala medier, många kritiska till hur thailändsk polis reagerade på händelsen. Polisen tonade dock ner händelsen och sa att de var försiktiga och undersökte situationen.

Turisten identifierades endast som Mr. Chen, 45, och orsakade en scen på den livliga flygplatsen i Bangkok efter att flygbolaget tillkännagav en byte av boardinggate för hans flyg runt midnatt på onsdagen.

Detta gjorde turisten rasande, som sedan började skapa uppståndelse genom att skrika i avgångsterminalen. På grund av säkerhetsproblem beslutade kaptenen på hans flyg att förbjuda honom att gå ombord på planet, vilket gjorde honom ännu mer arg. Språkbarriärer förvärrade också situationen.

Två turistpoliser på flygplatsen gick sedan fram till den kinesiska turisten för att försöka lugna ner honom, men han försökte upprepade gånger slå dem med en skateboard som han bar på. Han slog dem dock inte.

Han låtsades också svänga med benet i ansiktet på en av poliserna, men polisen stod på sig. Så småningom eskorterades han ut utan att orsaka skada på flygplatsen.

Det rapporterades att turisten efter några samtal med flygbolaget fick en biljett till sitt land och lämnade Thailand torsdagen den 10 augusti. Hans utbrott spelades in och publicerades på TikTok av några passagerare och sedan ska nätanvändare ha kritiserat poliserna för deras till synes obeslutsamma hantering av situationen.

Polisen sa dock att de var lugna och använde diskretion och som ett resultat av detta skadades ingen. De tonade också ner händelsen och menade att det inte var ett stort problem och att mannen precis hade tappat humöret.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/