UPPDATERING: En enorm havssköldpadda drabbad av olja hittad i Phuket

Phuket -

En enorm havssköldpadda påverkad av olja hittades i Phukets hav.

Våra tidigare berättelser:

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

En andra havssköldpadda hittades påverkad av olja i havet i Phuket. Marin ekologer sa att lokala marina resurser hade påverkats kraftigt.

Phuket Marine Office har lämnat in fler polisanmälningar för rättsliga åtgärder mot en båt som släppt ut olja i havet.

Ytterligare två havssköldpaddor hittades påverkade av olja i havet i Phuket.

Fler havssköldpaddor hittades påverkade av olja i havet i Phuket.

En annan havssköldpadda som drabbats av olja hittades i Phukets hav.

Nu till uppdateringen:

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de under den senaste helgen underrättades av lokala fiskare om att de hade hittat en enorm havssköldpadda fast i ett fiskenät täckt med oljefläckar nära Bon Island i Rawai , Mueang Phuket.

Sköldpaddan räddades och oljan renades från den innan sköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.