Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Grattis på mors dag och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 7 augusti 2023, till söndagen den 13 augusti 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Det kriminaltekniska teamet har bekräftat att kroppsdelarna som hittats på en soptipp på Thailands södra turistö Pha Ngan, Surat Thani, tillhör en colombiansk man som tros ha blivit mördad av sin spanska älskare.

Resultaten av DNA-analysen visade att kroppsdelarna tillhörde Mr. Edwin Miguel Arrieta Arteaga, en 44-årig colombiansk könsbytekirurg.

2. Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns andra son har besökt Thailand efter 27 år.

Han berättade för internationell press om sitt besök i Thailand "Min dröm har gått i uppfyllelse".

3. En irakisk man greps i Kanchanaburi, västra Thailand, för att ha stannat kvar på sitt lagliga visum för att stanna i Thailand i femton år.

Den 43-årige irakiske mannen reste in i Thailand i maj 2008 med ett NON-B-visum. Hans visum hade löpt ut i augusti 2008. Han var nu på 5,468 XNUMX dagars uppehåll.

4. I Thailand är den 12 augusti en dag av dubbelt firande, som sammanflätar betydelsen av moderskap och kunglig beundran.

Pattaya News och TPN-media säger länge leve drottningmodern, grattis på födelsedagen och grattis på mors dag.

5. Thailands turistmyndighet (TAT) har avslöjat att trenden med kinesiska turistankomster till landet upplever en konsekvent tillväxt efter en minskning av visumansökningsprocessen.

TAT utvecklar ett Visa Pre-Screening System (VPSS) för att påskynda visumhanteringen för kinesiska resegrupper. VPSS kommer att sträva efter att minska visumbehandlingstiden ytterligare till endast 3-5 dagar

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.