Thai King's Third Son besöker Thailand för första gången på decennier

Thailand -

Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns tredje son har besökt Thailand för första gången på decennier.

Först, för sammanhanget:

Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns andra son har besökt Thailand efter 27 år.

Nu till vår berättelse:

Doktor Chakriwat Vivacharawongse, 40, känd för thailändare som "Than Aong" gick med sin äldre bror Vacharaesorn Vivacharawongse "Than Aon" i Bangkok på söndagen (13 augusti)th).

Than Aong sa till thailändska medier: "Min dröm har gått i uppfyllelse. Jag har haft en chans att personligen visa respekt för statyn av prins Mahidol i Thailand. Eftersom jag nu är läkare inspireras jag av honom. Jag följer hans vilja att förmedla inspirationen till andra studenter att bli bra läkare.” Than Aong gav också respekt för sin farfars staty, den bortgångne kung Bhumibol Adulyadej.

Than Aong är grundaren av New Yor, grundaren av Chakriwat Medical Information Center i New York.

Wassana Nanuam, en senior thailändsk mediareporter, publicerade bilder på sina sociala mediekanaler och rapporterade att detta är första gången Than Aong och Than Aon var tillsammans i Thailand sedan de var barn.

Båda männen har bott i USA i decennier och denna resa ses allmänt som en för försoning med deras arv och förflutna, även om båda männen har betonat att det är en personlig resa. Kungliga slottet har inte officiellt släppt något uttalande om besöken vid presstid.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/