Phukets största berättelser från den senaste veckan: egyptisk barberare arresterad, tysk man drunknar och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 7 augusti 2023 till söndagen den 13 augusti 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En egyptisk man och en kvinnlig thailändsk ägare greps på en frisörsalong i Patong.

Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

2. Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

Den som släpper ut olja i havet kan få fängelse i upp till tre år eller böta upp till 60,000 XNUMX baht eller båda. De ska också betala kostnaderna för att sanera de skador som den utsläppta oljan orsakat.

3. En kvinna greps efter att hon ska ha öppnat en olicensierad massagebutik utan tillstånd och låtit en minderårig arbeta.

Patongpolisen sa till Phuket Express att minderåriga inte är kvalificerade att arbeta på massagebutiker.

4. En 52-årig tysk man drunknade efter att han simmade med sin 11-årige son på Karon Beach.

Detta är den sjätte drunkningen på Phukets stränder på bara några veckor, fem av dem utländska turister.

5. En brittisk turist ringde på hjälp efter att en båtkapten föll medvetslös när de var i havet tillsammans i Phang Nga.

En manlig brittisk turist hade ringt efter hjälp och berättat för turistpolisen om problemet på telefonjouren 1155.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.