Thailand förbättrar processen för kinesiska turistvisum

Nationellt —

Thailands turistmyndighet (TAT) har avslöjat att trenden med kinesiska turistankomster till landet upplever en konsekvent tillväxt efter en minskning av visumansökningsprocessen.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn uppgav att för närvarande har antalet kinesiska turister som kommer in i Thailand ökat till 400,000 300,000 per månad, upp från den tidigare siffran på cirka 500,000 XNUMX per månad. Denna tillväxt förväntas snart nå upp till XNUMX XNUMX per månad, vilket innebär en organisk expansion i enlighet med turismens högsäsong.

Ökningen i siffror följer efter en revidering av utrikesministeriet för att effektivisera visumansökningsprocessen för kinesiska turister. Den nya processen kräver endast sex dokument, såsom pass, fotografi och flygbiljett, vilket förkortar handläggningstiden till endast 7 dagar från maximalt 14 dagar.

"Vårt mål för år 2023 är satt till 25 miljoner internationella besökare, med möjlighet att nå 28-30 miljoner beroende på tillväxttakten på den kinesiska marknaden", sa Yuthasak. "Vi är också övertygade om att uppnå målet på 4 miljoner kinesiska besökare 2023. Att nå målet på 5 miljoner förblir beroende av resultatet av högsäsongen, särskilt under den kommande oktober som sammanfaller med Kinas långa semester."

Yuthasak betonade vidare att den långa handläggningstiden för visumgodkännanden direkt påverkar flygbranschen.

Som ett resultat utvecklar TAT ett Visa Pre-Screening System (VPSS) för att påskynda visumbehandlingen för kinesiska resegrupper. VPSS kommer att sikta på att minska visumbehandlingstiden ytterligare till endast 3-5 dagar, sa han.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/