Suvarnabhumi flygplats i Bangkok förbereder sig för att Soft Open New Terminal i september

Premiärminister general Prayut Chan-o-cha har genomfört en grundlig inspektion av den nya Satellite Airport Terminal 1 (SAT-1) på Suvarnabhumi Airport, inför dess förväntade mjuka lansering nästa månad. Han åtföljdes av framstående ledamöter i kabinettet, inklusive folkhälsominister Anutin Charnvirakul och inrikesminister general Anupong Paojinda.

Under besöket tog Gen Prayut en tur med tåget Automated People Mover (APM), som bekvämt förbinder den nya terminalen med den primära passagerarterminalen.

Premiärministern sa att hans besök syftade till att ge en uppdatering om framstegen i fas 2-konstruktionen inom Suvarnabhumi Airports utvecklingsplan, med särskilt fokus på den kommande SAT-1-terminalen. Terminalen, som är redo för en mjuk öppning i september, kommer att avsevärt förbättra flygplatsens passagerarhanteringskapacitet. Anläggningen beräknas ta emot cirka 15 miljoner passagerare årligen, vilket höjer flygplatsens totala kapacitet för att hantera totalt 60 miljoner passagerare per år.

Gen Prayut avslöjade vidare att delegationen informerades om statusen för den tredje bankonstruktionen, som redan är 73% klar. Denna nya bana beräknas vara i drift i juli följande år. När den är klar kommer Suvarnabhumi Airport att kunna hantera 94 flygningar per timme, vilket är en avsevärd ökning från den nuvarande kapaciteten på 68 flyg per timme.

Enligt uppgifter från biträdande regeringstalesperson Traisulee Traisaranakul har SAT-1-terminalen 28 kontaktportar, varav åtta är speciellt utformade för att rymma de rymliga Code F-flygplanen, inklusive A380 superjumbojet. Ytterligare 20 portar är avsedda för Code E-flygplan, såsom Boeing B747. Terminalen sträcker sig över fyra våningar och omfattar en betydande total golvyta på 216,000 XNUMX kvadratmeter.

Traisulee Traisaranakul tillade att varje tåg inom APM-systemet kan ta emot upp till 210 passagerare, vilket betjänar cirka 6,000 XNUMX passagerare per timme.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/