Brittisk turist ropar på hjälp efter att båtkapten fallit medvetslös i Phang Nga-havet

Phang Nga –

En brittisk turist ringde på hjälp efter att en båtkapten föll medvetslös när de var i havet tillsammans i Phang Nga.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express på fredagen (11 augusti) att de underrättades om händelsen av turistpolisens hotline 1155. En manlig brittisk turist, som inte identifierades med namn, hade ringt efter hjälp och berättat för Phukets turistpolis. att han hade hyrt en longtailbåt med en båtkapten från An Pao Pier på Yao Noi Island för att besöka andra öar i närheten. Båtkaptenen föll plötsligt medvetslös och kunde inte styra båten tillbaka till land. Den brittiska turisten var inte tränad eller självsäker nog att styra båten på egen hand.

Turistpatrullpolisen kontaktade en bychef, administrativa tjänstemän och räddningsteam. De gick ut i havet och hittade båten och turisterna på båten fördes säkert tillbaka till land.

Båtkaptenen fördes i all hast till Koh Yaos sjukhus med en okänd medicinsk nödsituation och hans namn undanhölls för hans medicinska integritet.

Turisterna tackade de berörda myndigheterna för snabb respons och hjälp.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.