Grattis på födelsedagen till drottningmodern och grattis på mors dag i Thailand!

Nationellt —

I Thailand är den 12 augusti en dag av dubbelt firande, som sammanflätar betydelsen av moderskap och kunglig beundran.

Den här dagen sammanfaller thailändska mors dag med drottningmoderns 91:a födelsedag, hennes majestät drottning Sirikit, vilket skapar ett hjärtligt tillfälle som kommer att måla landet i blå nyanser.

Dagen har ansetts vara en nationell helgdag och firas årligen i hela landet sedan 1976 under hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej den store (Rama 9).

När nationen hedrar modersfigurer blir gatorna levande med blå dekorationer, som lyser upp staden i en strålande uppvisning av enhet och kärlek. Den blå färgen, förknippad med drottningen, fungerar som en symbol för den djupa respekt och vördnad som thailändarna har för sin monarki och mödrar.

Dessutom får årets firande ett extra lager av glädje när det infaller på helgen, vilket ger familjer och vänner gott om tid att träffas och hedra de moderliga influenserna i deras liv. Dessutom har följande måndag, den 14 augusti, också utsetts till en ersättningshelg för att säkerställa att festligheterna och tacksamhetsuttrycken sträcker sig längre än till helgen.

Till skillnad från den föregående religiösa sexdagarshelgen som åtföljdes av ett förbud mot alkoholförsäljning, kommer inga sådana restriktioner att införas under detta kommande thailändska högtidsfirande.

Men även om atmosfären kan vara mer avslappnad när det gäller regler, är det viktigt att notera att flera statliga institutioner och olika banker, inklusive Thai Immigration, kommer att förbli stängda under denna tredagars semester.

Till sist, från personalen på The Pattaya News och TPN media, länge leve drottningmodern, grattis på födelsedagen och grattis på mors dag. Vi hoppas att du har det underbart under denna festliga helg!

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/