En hektisk mors dag helg för turism i Thailand

Thailändare beräknas göra 2.6 miljoner inrikesresor på totalt cirka 8.76 miljarder baht under den nationella långhelgen på Mors dag, som pågår 12-14 augusti 2023. Antalet har dock minskat från samma period förra året på grund av effekterna av inflation och olika faktorer.

Turistmyndigheten i Thailand (TAT) guvernör Yuthasak Supasorn uppgav att myndigheterna förväntar sig en minskning av inrikesresorna för denna långhelg eftersom de flesta thailändare redan har gjort resor under den sex dagar långa semestern i slutet av juli. Resorna för denna helg kommer sannolikt att vara dagsturer till närliggande destinationer, vilket resulterar i lägre utgifter för hotellboende och turistrelaterade tjänster.

En nyligen genomförd undersökning av Thailands turistråd om resor för denna helg stämmer överens med TAT:s prognos, där 23 % av de tillfrågade planerar att resa inom sin provins. Omkring 21 % vill tillbringa natten i de närliggande provinserna, medan nästan 20 % ordnar dagsutflykter till andra områden.

Samtidigt rapporterade TAT att Bangkok var den mest populära inrikesdestinationen för den långa semesterhelgen 28 juli-2 augusti, med över 600,000 3.13 resor på totalt 367,190 miljarder baht i turistintäkter. Den östra regionen var den näst mest besökta, med 1.34 290,350 resor och 1.11 miljarder baht i turismintäkter. De norra provinserna kom på tredje plats, med XNUMX XNUMX besök och en intäkt på XNUMX miljarder baht.

Den föregående artikeln är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/