Thailand Nabs en irakisk man på femton års uppehåll

Kanchanaburi –

En irakisk man greps i Kanchanaburi, västra Thailand, för att ha stannat kvar på sitt lagliga visum för att stanna i Thailand i femton år.

Kanchanaburis immigrationschef, överste Korn Somkanae, berättade för TPN-media att de underrättades av en orolig medborgare att en utlänning som stannat kvar som nyligen hade flytt från en annan del av Thailand för att försöka undvika arrestering gömde sig på ett pensionat i Kanchanaburi.

Polisen gick till det icke namngivna pensionatet för att hitta den 43-årige irakiske mannen i pensionatet. Han hade rest till Thailand i maj 2008 med ett NON-B-visum. Hans visum hade löpt ut i augusti 2008. Han var nu på 5,468 XNUMX dagars uppehåll.

Han fördes till en lokal polisstation för att åtalas för överseende och för att föras till Thai Immigration Detention Centre i Bangkok och deporteras. Det var oklart varför han hade stannat längre än sitt visum. TPN-media noterade att den irakiske mannens namn inte släpptes av relevanta tjänstemän.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/