EXAT initierar offentliga utfrågningar för Koh Samui-fastlandet motorvägsprojekt

PRESSMEDDELANDE:

Expressway Authority of Thailand (EXAT) har tillkännagett en plan för att genomföra en omfattande studie av potentiella rutter för en banbrytande motorväg som skulle etablera en viktig länk mellan det pittoreska Koh Samui och fastlandet i Surat Thani-provinsen.

Initiativet syftar till att förbättra tillgängligheten och anslutningen till den berömda ön, allmänt känd för sin utsökta skönhet och blomstrande turistindustri.

Som en del av detta betydande åtagande har EXAT identifierat sju möjliga vägar för den föreslagna motorvägen. Myndigheten är planerad att hålla sin första offentliga utfrågning den 14 augusti, under vilken den kommer att presentera fördelarna och nackdelarna med varje potentiell rutt för invånarna i distrikten Don Sak, Khanom och Koh Samui, de områden där motorvägens konstruktion förväntas äga rum.

Enligt EXATs guvernör Surachet Laophulsuk kommer de kommande offentliga utfrågningarna att diskutera avgörande aspekter som investeringslivskraft, ekonomiska konsekvenser och miljöpåverkan.

När motorvägen väl har realiserats förväntas den ge betydande fördelar för både turism och transport av varor till Koh Samui, Thailands näst största ö, efter Phuket. Tillgången till ön är i första hand begränsad till flyg- och sjövägar.

De planerade rutterna, som sträcker sig från 22 till 29 kilometer, kommer att kopplas samman antingen med Highway 4142 i Don Sak-distriktet eller Highway 4044 i Khanom-distriktet, och så småningom länka till olika delar av Highway 4170 i Koh Samui-distriktet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.