Misstänkt arresterad i Phuket för inblandning i investeringsbedrägeri

Phuket -

En misstänkt greps i Phuket och erkände för polisen att han var inblandad i ett investeringsbedrägeri med mer än en miljon baht i skadestånd.

Polisen från Cyber ​​Crime Investigation Bureau berättade för Phuket Express att de hade fått många rapporter från offer som investerat i en kryptohandelsplattform. En misstänkt kontaktade dem via Facebook och övertalade dem att investera med höga förmåner via applikationen 'Coinbase Wallet'. Men de kunde inte ta ut sina pengar efter att ha gjort sin investering. Den totala skadeståndskostnaden var mer än 1,400,000 XNUMX XNUMX miljoner baht.

Polisen fortsatte sin utredning och arresterade en misstänkt som bara identifierades som Tei, 25, i ett hus i Wichit, Mueang Phuket. Gripandet kom efter att Songkhlas provinsdomstol utfärdat en arresteringsorder mot honom för bedrägeri och import av falsk information till onlinesystem. Den misstänkte har erkänt anklagelsen och berättade även för polisen att han öppnade ett bankkonto för någon annan, känt som ett hästkonto, där han fick 800 baht.

Cyberbrottspolisen berättade för Phuket Express att de hittills har arresterat totalt 11 misstänkta för denna bedrägeri. Phuket Express noterar att ganska nyliga lagändringar nu har gjort det olagligt för människor att öppna bankkonton för andra som används för kriminell verksamhet.

Polisen har konsekvent varnat den thailändska allmänheten att inte öppna bankkonton för andra, särskilt främlingar, eftersom man nu kan hållas juridiskt ansvarig för allt mottagaren gör med kontot.

Liknande incident:

En man greps i Phuket för att ha öppnat ett bankkonto, kallat ett hästkonto, för bedragare med investeringsprogram.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.