Soi Dog Foundation genomför årligen vaccinationskampanjer vid Phuket Stray Dog Shelter

PRESSMEDDELANDE:

Soi Dog Foundation genomför en årlig vaccinationskampanj vid Phuket Stray Dog Shelter, och uppmanar till ansvarsfullt husdjursägande.

Soi Dog Foundation genomförde sin årliga vaccinationskampanj vid Phuket Stray Dog Shelter i Thalang – även känd som regeringens hundpund eller BNP – denna månad.

I samarbete med Phuket Provincial Livestock Office vaccinerades alla 847 hundar på skyddet mot sex vanliga sjukdomar, inklusive rabies, valpsjuka och parvovirus, samt skyddade mot fästingar, loppor och parasiter. 

Vaccinationskampanjen är en del av Soi Dogs långvariga engagemang för hundarnas hälsa och välbefinnande på skyddet och ger också inslag i en bredare byråövergripande ansträngning för att etablera Phuket som Thailands första rabiesfria provins i slutet av året. 

Förutom årliga vaccinationer, stiftelsen skickar veterinärpersonal till skyddet varje vecka och uppsökande personal dagligen för att säkerställa att alla hundar som vistas där är steriliserade/kastrerade, avmaskade, skyddade mot fästingar och loppor och behandlade för eventuella hälsoproblem, med de vanligaste är hundbettssår, skabb och diarré. Alla hundar som lider av svårare tillstånd överförs till Soi Dog-sjukhuset i närliggande Mai Khao för vidare behandling. 

På tal om de förbättringar han har sett på härbärget, Direktören för boskapskontoret i Phuket, Suthat Niyomthai, sa: "Hjälet gör allt för att förbättra hundens välbefinnande. Städningen har varit mer organiserad och hundarna är generellt sett vid god hälsa.

"Vaccination är en nyckelfaktor för att upprätthålla hundens välbefinnande, bygga immunitet och öka möjligheten att få någon att adoptera dem," tillade han.

Även om förbättringar fortsätter att göras, är stiftelsen fast i sin ståndpunkt att skydd inte är svaret på överbefolkningen av herrelösa djur och att det primära fokus måste ligga på sterilisering och utbildning, särskilt kring ansvarsfullt husdjursägande.  

"Många av hundarna som är inhysta på Phuket Stray Dog Shelter är övergivna husdjur, och vi har gång på gång sett att dessa hundar klarar sig fruktansvärt i en skyddsmiljö. Att gå från centrum för uppmärksamheten i ett bekvämt hem till en av hundratals hundar i en betongbyggnad över natten är extremt stressande för dem, säger Soi Dogs vd Louise Rose.

"Vi uppmanar starkt alla som överväger att ta med en hund i sin familj att först vara helt säkra på att de kan ta hand om den hundens behov under hela sitt liv så att de inte hamnar i detta öde. 

"Ingen hund vill eller förtjänar att vara i ett skydd," tillade hon. 

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.