OERC säger att åtgärder för elavgifter kräver bildande av en ny regering

PRESSMEDDELANDE:

Office of the Energy Regulatory Commission (OERC) har betonat vikten av att en ny regering fattar beslut om ytterligare sänkningar av elpriserna.

Efter en begäran från den gemensamma ständiga kommittén för handel, industri och bank för OERC att sänka sina elpriser till 4.25 baht per enhet, sa OERC:s generalsekreterare Komkrit Tantravanich att OERC för närvarande saknar tillräckliga medel för att göra det.

Han förklarade att en sänkning av elpriserna med 1 satang skulle kräva en betydande budget på 500-600 miljoner baht. För att sänka kursen med mer betydande 20 satang skulle OERC kräva en enorm budget på cirka 15 miljarder baht. De ekonomiska konsekvenserna understryker vikten av statligt godkännande för att fatta sådana beslut.

Generalsekreteraren noterade att EGAT nyligen informerade OERC om en potentiell minskning av elproduktionen från vattenkraftsdammar i Laos för det kommande året på grund av rådande förväntade torka. Denna situation kan få EGAT att ändra sina energiproduktionsmetoder, och förlita sig mer på LNG och kol för att kompensera för det förväntade underskottet.

Med tanke på dessa frågor, såväl som de ekonomiska konsekvenserna av ränteändringar, är OERC fortfarande fokuserat på att säkerställa att alla beslut om energiräntesänkningar fattas i nära samarbete med den nya regeringen.

Den ekonomiska bärkraften och de bredare konsekvenserna av sådana minskningar belyser vikten av samarbetsinsatser mellan OERC och regeringen för att säkerställa en stabil och hållbar energiframtid för nationen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.