Flytta framåt sammankallas för att diskutera framtida policyer

PRESSMEDDELANDE:

Vid ett möte nyligen med Move Forward Party instruerades parlamentsledamöter (MPs) från olika distrikt att besöka sina lokala valkretsar och samla allmänna åsikter om premiärministeromröstningen.

Pakamon Noon-anan, en partilistad MP och vice talesman för Move Forward Party, avslöjade att diskussionerna under tisdagens (8 augusti) verkställande kommitté och mötet med partiparlamentariker inte täckte ämnet för omröstningen av nästa premiärminister. Distriktets parlamentsledamöter instruerades dock att samla allmänna åsikter om omröstningen och partiets hållning, eftersom ingen konsensus skulle nås utan folkets röst.

I relaterad utveckling sa Move Forwards vice ledare Pol Maj Gen Supisan Pakdeenaruenart att ett förslag kan läggas fram vid nästa parlamentariska möte för att stödja Pheu Thai Party, även om det skulle innebära att Move Forward placeras i opposition. Pakamon klargjorde dock att åsikten förblir Supisans personliga åsikt och att den ännu inte har diskuterats vid exekutivkommitténs möte.

Pakamon avfärdade också påståenden om att stödja Pheu Thai utan att gå med i dess planerade koalition skulle vara besläktat med att stänga av Move Forward. Hon insisterade på att ett sådant drag skulle vara oacceptabelt, eftersom det skulle representera en kollaps av valprocessen. Hon tillade att situationen med Pheu Thai-partiet och den politiska miljön måste utvärderas ytterligare.

Dessutom planerar Move Forward Party att föreslå parlamentet flera lagändringar, som kretsar kring sådana ämnen som lokal decentralisering, åtgärder mot korruption och omfamning av mångfald för totalt 9 lagförslag.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.