Förstudie påskyndad för Government Spaceport Project

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen påskyndar en förstudie av etableringen av en rymdhamn för att dra nytta av rymdrelaterade industrier och öka ekonomiska vinster.

Enligt vice regeringens talesperson Tipanan Sirichana, utfärdade premiärminister Gen Prayut Chan-o-cha nyligen en order till relevanta myndigheter att påskynda planen och dra fördel av de potentiella fördelarna med den växande rymdverksamheten.

Geo-Informatics and Space Technology Development Agency initierade studien förra året och förväntas avsluta sin forskning inom de närmaste två åren. De första resultaten avslöjade att Thailands strategiska geografiska läge nära ekvatorn skulle stödja raketuppskjutningar, vilket gör det till en lönsam kandidat för en rymdhamn.

Thailand har två lämpliga kustplatser, en längs Andamansjön och den andra längs Thailandbukten, som skulle kunna rymma byggandet av en rymdhamn. De omgivande haven erbjuder också säkra landningszoner för rymdfarkoster, vilket förstärker deras attraktionskraft som nav för rymdrelaterade aktiviteter.

Utvecklingen av en rymdhamn förväntas generera betydande intäkter från flygindustrin och främja tillväxt inom relaterade sektorer, inklusive rymdturism. Projektet förväntas också skapa arbetstillfällen för cirka 400 yrkesverksamma, såsom rymdskeppstekniker och tekniker, elektronikingenjörer och importinspektörer.

Genom att bli en stor aktör inom rymdekonomin inom Asien-Stillahavsområdet, strävar Thailand efter att positionera sig som en framstående utmanare i den snabbt växande rymdindustrin. Den ambitiösa rymdhamnsplanen representerar också nationens beslutsamhet att driva ekonomisk utveckling och befästa sin närvaro inom rymdteknik och utforskning.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.