91 havssköldpaddsägg hittades på Turtle Island i Surat Thani

Surat Thani –

Nittioen havssköldpaddsägg har hittats på Turtle Island (Koh Tao) i Surat Thani.

Lokalbefolkningen i Baan Koh Tao Village hittade en enorm havssköldpadda som lägger ägg på Sai Thong Beach (Golden Sand Beach). Efter att ha täckt boet med sand återvände sköldpaddamodern tillbaka till havet.

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) anlände till stranden för att hitta 91 ägg inuti boet. Äggen har flyttats till en säker plats i närheten på grund av oro för skador från vädret.

Utländska turister var glada över att se mamman havssköldpadda lägga ägg som de aldrig hade sett den förut. Lokalbefolkningen berättade för Phuket Express att det var länge sedan mamma havssköldpaddor senast lade ägg på stranden

Sai Thong Beach är en av de mest kända dykdestinationerna på Turtle Island. Många mödrar havssköldpaddor brukade lägga ägg på stranden förr, varför ön fick namnet Turtle Island.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.