UPPDATERING: Andra havssköldpaddan hittades påverkad av olja i Phukets hav

Phuket -

En andra havssköldpadda hittades påverkad av olja i havet i Phuket. Marin ekologer sa att lokala marina resurser hade påverkats kraftigt.

Våra tidigare berättelser:

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

Nu till uppdateringen:

Marint liv expert Dr. Thon Thamrongnawasawat berättade för The Phuket Express att en andra havssköldpadda hittades täckt med oljefläckar på Racha Yai Island i Mueang Phuket. Sköldpaddan räddades och rengjordes innan den fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Oljefläckar har nu kraftigt påverkat marina liv och korallrev. Detta betyder att det har påverkat Phukets övergripande marina ekologiska system. Det här problemet är akut och måste lösas snabbt, sa Dr. Thon.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.