Thailands taxichaufförer måste säga åt passagerare att spänna fast

Nationellt —

Passagerare i taxibilar eller andra kollektivtrafikfordon kommer nu att behöva spänna fast säkerhetsbältet under varje resa, enligt den kungliga thailändska polisen.

Det nya kravet, som publicerades i Royal Gazette tisdagen den 8 augusti, fokuserade främst på taxichaufförer. Det kräver att chaufförerna verbalt säger åt passagerarna att spänna fast säkerhetsbältet eller har en skylt synlig för passagerarna som varnar dem att spänna fast sig.

Även andra kollektivtrafikfordon måste ha en skylt eller en ljudinspelning som säger åt folk att använda säkerhetsbältet.

Tillkännagivandet undertecknades av den thailändska nationella polischefen, Pol Gen Damrongsak Kittiprapas, med hänvisning till landtransportlagen.

Det finns även andra krav, inklusive:

  • Förare måste informera passagerare att sitta på sin avsedda plats.
  • Passagerare kan inte sitta på kompletterande sittplatser som olagligt tillhandahållits av föraren.
  • Passagerare är förbjudna att stå inne i ett fordon i rörelse utom när det finns en avsedd plats för att stå.
  • Passagerare får inte sticka någon del av sin kropp utanför ett fordon i rörelse.

Tillkännagivandet träder i kraft den 6 november 2023.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/