Thai Kings andra son återvänder till Thailand efter 27 år

Thailand -

Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns andra son har besökt Thailand efter 27 år.

Vacharaesorn Vivacharawongse, 42, är välkänd för thailändare som "Than Aon" och anlände till Thailand på lördagen (5 augusti)th), 2023. 'Than Aon' har bott och arbetat i USA under större delen av sitt liv och arbetat inom det juridiska området.

'Than Aon' besökte först tempel och träffade seniormunkar innan han besökte Slum Child Care Foundation under beskydd av hennes kungliga höghet prinsessan Galyani Vadhana Krom Luang Narathiwat Ratchanakarina i Bangkok.

Thailändare välkomnade honom och sa till och med orden "Länge leve". 'Än Aon', men som officiellt inte har en kunglig titel, sa: "Snälla säg inte dessa ord till mig eftersom jag inte är här i någon officiell position eller kapacitet." Han lyfte sina händer till 'Wai' och respekterade thailändarna istället och tog foton med dem. Han har också lagt ut på sin personliga Facebook en bild på honom på en Tuk Tuk-taxi som fick många likes och delningar.

Han berättade för internationell press om sitt besök i Thailand "Jag har fått ett mycket varmt välkomnande från det thailändska folket. Jag har bott utomlands länge men jag har aldrig glömt att jag är thai. Jag tillbringade min tid utomlands för att marknadsföra thailändsk kultur för utlänningar också. Jag har lämnat detta land i 27 år och har äntligen kommit hem på besök. Min dröm har gått i uppfyllelse."

Än Aon har uppgett att besöket var på eget initiativ och inte i någon officiell egenskap och vid presstillfället hade det kungliga slottet och hushållet inte släppt något officiellt uttalande, även om besöket rapporterades flitigt i thailändska och utländska medier.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/