Pheu Thai tillkännager ny koalition för att bilda thailändsk regering

Thailand -

Pheu Thai Party har tillkännagett en ny koalition med premiärministerkandidaten Srettha Thavisin.

Våra tidigare berättelser:

Pheu Thai Party kommer nu att etablera en ny koalition utan Move Forward Party, vilket gör samförståndsavtalet mellan den tidigare koalitionen ogiltigt.

Nu till uppdateringen:

Pheu Thai Party har för närvarande 141 parlamentsledamöter från Pheu Thai Party och 71 parlamentsledamöter från Bhumjaithai Party som är totalt 212 parlamentsledamöter.

Pheu Thai-partiets ledare Cholnan Srikaew meddelade vid presskonferensen i parlamentet onsdagen (9 augusti).th) att sex andra partier som nu går med är Prachachart Party (9 parlamentsledamöter), Seri Ruam Thai Party (1 parlamentsledamot), Chart Pattana Kla Party (2 parlamentsledamöter), Pheu Tai Ruam Palang Party (2 parlamentsledamöter), Palang Sangkhom Mai-partiet (1 MP) och partiet för thailändska län (1 MP).

Med ytterligare sex koalitionspartier är det totala antalet parlamentsledamöter i den nya koalition som bildas av Pheu Thai Party 228.

Fler partier förväntas fortsätta att ansluta sig till koalitionen för att försöka bilda en ny thailändsk regering, men Move Forward Party, som fick flest mandat och röster i förra valet, kommer inte att vara ett av dem på grund av deras policy att ändra lagen om Lese Majeste var de emot vid varje steg för att bilda en ny regering och har tvingats till oppositionen.

Relaterad artikel/läs mer:

Enligt den nuvarande konstitutionen får de 250 senatorerna som utsetts av det nu nedlagda National Council for Peace and Order (NCPO) gå med i parlamentsledamöter för att välja en premiärminister i parlamentet.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.