Ungdomsdemonstranter demonstrerar mot thailändsk senator vid kulturministeriet

Nationellt —

Den ungdomsledda protestgruppen Thalu Wang protesterade inför det thailändska kulturministeriet söndagen den 6 augusti för att kräva återkallande av den nationella artiststatusen för en senator som enligt uppgift inte stödde den tidigare Move Forward-ledda koalitionen.

Sammankomsten ägde rum på kvällen i går med ett relativt litet antal deltagare, mestadels thailändska tonåringar.

Målet med demonstrationen var att uppmana till avskaffandet av den nationella artiststatusen för en senator vid namn Nawarat Pongpaiboon, som enligt rapporter valde att avstå från att rösta under den förra premiärministeromröstningen där Move Forward-ledaren Pita Limjaroenrat misslyckades med att rösta. tillträda.

Demonstranterna, klädda i svarta kläder och masker, sprayade målade graffitisymboler på marken och på skylten framför kulturministeriet för att uttrycka sitt missnöje med ministeriet.

De kastade också flygblad och rökbomber över ministeriets stängsel, även om den övergripande verksamheten var fredlig och ingen skadades.

Flera poliser var närvarande vid ministeriet och begränsade tillgången till demonstranterna. Säkerhetspersonal var också på vakt för att säkerställa säkerheten för både utsidan och insidan av anläggningen.

Demonstranterna lämnade så småningom området efter att ha avslutat sin utrop.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/