Pheu Thai och Bhumjaithai lovar att bilda en ny thailändsk regering

Nationellt —

Bhumjaithai-partiet har gått med på att gå ihop med Pheu Thai-partiet för att bilda en ny regeringskoalition, sa Bhumjaithais ledare Anutin Charnvirakul vid en presskonferens den 7 augusti.

Bhumjaithai gick med på att upprätta en regeringskoalition med Pheu Thai på tre villkor, inklusive: 1) koalitionen får inte inkludera Move Forward Party 2) koalitionen får inte blanda sig i majestätslagen om kunglig förtal och 3) koalitionen får inte stödja en minoritetsregering.

Beslutet att byta sida kom efter Pheu Thai övergav den tidigare koalitionen ledd av Move Forward Party den 2 augusti, efter det misslyckade budet från den senares ledare, Pita Limjaroenrat, att tillträda tjänsten.

Anutin, som är den nuvarande ministern för folkhälsovård, gick med på att stödja Pheu Thais premiärministerkandidat, Srettha Thavisin, och sa att prioriteringen nu är att bilda en regering för att låta landet gå framåt.

På samma sätt förklarade Pheu Thai-ledaren Chonlanan Srikaew att anledningen till att hans parti behöver gå ihop med Bhumjaithai är att bryta igenom det nuvarande politiska dödläget eftersom landet fortfarande inte har en officiell regering efter det allmänna valet den 14 maj 2023.

Den nya Pheu Thai-ledda koalitionen har nu 212 röster, där båda partierna bekräftar att den så småningom kommer att nå mer än 300 röster för att bilda en stark regeringskoalition.

Namnen på de andra koalitionspartnerna har ännu inte offentliggjorts av de två partierna.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/