Utredningen fortsätter om grymt mord av berömd spansk kock i Thailand

Surat Thani —

Det kriminaltekniska teamet har bekräftat att kroppsdelarna som hittats på en soptipp på Thailands södra turistö Pha Ngan, Surat Thani, tillhör en colombiansk man som tros ha blivit mördad av sin spanska älskare.

Först vår tidigare historia:

Thailändsk polis har gripit en spansk misstänkt för att ha mördat och styckat sin colombianska manliga partner på den södra turistön Pha Ngan, Surat Thani.

Nu till vår uppdatering:

Resultaten av DNA-analysen visade att kroppsdelarna tillhörde Edwin Miguel Arrieta Arteaga, en 44-årig colombiansk könsbytekirurg, som skulle på en resa till Pha Ngan Island med sin spanska partner, Daniel Jeronimo Sancho Bronchalo, 29.

Mr. Edwin förlorade på ett mystiskt sätt kontakten med sina släktingar efter att ha rest till ön för att njuta av fullmånefesten med Mr. Daniel. Hans styckade kroppsdelar hittades senare stoppade i soppåsar på en soptipp på ön.

Hittills har Daniel erkänt att han påstås ha mördat och separerat sin älskares kropp och hävdade att Edwin försökte ha sex med honom. Detta ledde till ett slagsmål där Mr. Daniel slog Mr. Edwin en gång, vilket fick honom att falla och dödligt slog hans huvud i ett badkar. Detta tvingade herr Daniel att behöva göra sig av med kroppen genom att stycka den, enligt hans påstående, även om polisen förblev skeptisk till det.

Polisen sa att den misstänkte hade planerat händelsen noggrant, efter att ha bjudit in sin partner att träffas på ön och köpt rätt verktyg för att stycka kroppen.

Daniel är häktad anklagad för överlagt mord, döljande av kroppen och manipulering av bevis.

Dessutom avslöjade polisen att Daniel tidigare hade besökt ön en gång. Han använde också Mr. Edwins kreditkort och sina pengar för att investera i att öppna en restaurang i Spanien.

Bortsett från den påstådda tvisten om svartsjuka kan motivet också ha varit motiverat från ekonomiska frågor, uppgav polisen.

En sökning efter offrets kvarvarande kroppsdelar som den misstänkte kastade i havet pågår, och myndigheterna lyckades hitta en svart påse innehållande offrets huvud, båda händer och armar den 6 augusti.

Detta bringar det totala antalet hittade kroppsdelar till åtta av de totalt 14, vilket gör att sex delar fortfarande saknas, som den misstänkte hävdade.

Det är underförstått att Daniel är son till en välkänd spansk skådespelare, Rodolfo Sancho Aguirre. Dessutom är han också barnbarn till Félix Ángel Sancho Gracia, en legendarisk spansk skådespelare.

Hans pappa planerar enligt uppgift att besöka Thailand efter att ha fått reda på sin sons nuvarande situation.

FOTO: Matichon

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/