Tysk man drunknar på Karon Beach i Phuket

Phuket -

En 52-årig tysk man drunknade efter att han simmade med sin 11-årige son på Karon Beach.

Chalongpolisen underrättades om händelsen klockan 8 på måndagskvällen (50 augustith) vid Karon Beach. De och Phuket Express anlände till stranden där Jurgen Ralf Wiltzsch, 52, tysk medborgare, hittades medvetslös.

Hans 11-åriga pojke, vars namn undanhölls på grund av sin ålder, berättade för thailändska medier att han och hans pappa gick och badade klockan 7:30. En våg spolade bort hans pappa men pojken kunde simma tillbaka till stranden. Han berättade för badvakter på stranden om sin försvunna pappa innan de gick ut i havet och drog tillbaka hans pappa till stranden.

Wiltzsch fick HLR men dödförklarades senare.

Detta är den sjätte drunkningen på Phukets stränder på bara några veckor, fem av dem utländska turister.

Liknande incidenter nyligen:

Två indiska turister drunknade vid Karon Beach, Mueang Phuket, efter att ha ignorerat röda flaggor och inga simvarningar.

En manlig turist från Senegal försvann efter att han badat i havet vid Freedom Beach i Karon, Phuket.

Kroppen av en försvunnen senegalesisk turist har sköljt iland i Karon-distriktet i Phuket i dag efter att han försvann i det grova havet den 28 juli.

En thailändsk man har anmälts försvunnen efter att han simmade i havet och ignorerade röda flaggor på en strand i Thalang.

En rysk turist drunknade på en strand i Thalang, påstås ha ignorerat röda flaggor och inga badvarningar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.