Egyptisk man arresterad i Patong för att ha arbetat på en frisörsalong

Patong –

En egyptisk man och en kvinnlig thailändsk ägare greps på en frisörsalong i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att de under den gångna helgen arresterade Bassem Mohamed, 38, en egyptisk medborgare (anställd) som utförde frisörarbete för utlänningar och en kvinna som endast identifierades som Petchlada, 38 (arbetsgivare). De greps på en frisörsalong på Taweewong Road.

De fördes till Patongs polisstation och Mr. Mohamed står inför anklagelser för att ha arbetat olagligt och för att ha stannat kvar på sitt visum. Petchlada åtalas för att ha anställt en utlänning som inte har ett arbetstillstånd.

Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Relaterade artiklar:

En jordansk man greps i Patong efter att han befanns tillhandahålla en frisörtjänst till utländska kunder, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Patongpolisen har undersökt efter att de fått klagomål om att utlänningar utförde förbjudna jobb som frisörer och salongsarbetare.

Tre ryska kvinnor greps i Thalang för att ha tillhandahållit salonger och nageltjänster, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.