Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Spansk kocken dödar och styckar älskare och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 31 juli 2023, till söndagen den 6 augusti 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. Royal Thai Police (RTP) är på jakt efter fem stora utländska motorcykelklubbar som verkar på thailändsk mark efter ett tillslag mot den ökända Outlaws Motorcycle Club i Pattaya förra månaden.

De flesta av klubbarna drivs av australiensiska medborgare och verkar huvudsakligen på turistmål över hela Thailand som Phuket, Koh Samui i Surat Thani och Pattaya.

2. Den berömda Maya Bay i Krabi stängs nu tillfälligt i två månader för miljöåtervinning.

Den tillfälliga tvåmånadersstängningen för turism är från 1 augusti till 30 september 2023.

3. Thailands talman Wan Muhamad Noor Matha har skjutit upp premiärministeromröstningen som ursprungligen planerades till den 4 augusti 2023.

Enligt Wan Noor kommer PM-omröstningen att ske efter författningsdomstolens beslut den 16 augusti.

4. Ett mänskligt bäcken med inälvor fortfarande anslutna hittades dumpat i en soptipp på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Thailändsk polis har gripit en spansk misstänkt för att ha mördat och styckat sin colombianska manliga partner på den södra turistön Pha Ngan, Surat Thani.

Den misstänkte är son till en välkänd spansk skådespelare, Rodolfo Sancho Aguirre. Den misstänkte är själv en påverkan på sociala medier och kändiskock.

5. Ett thailändskt par som ägde ett fyrverkerilager som exploderade och dödade 12 personer överlämnade sig själva till den thailändska polisen lördagen den 5 augusti.

Ägarna till depån, identifierade som ett thailändskt par, Mr. Sompong Nakul och Ms. Piyanuch Peungwirawat, är nu häktade.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.