Thailand vill fortfarande utveckla en stor rymdhamn

Nationellt —

I ett banbrytande drag ger sig Thailand in i rymdutforskningens område med planer på att etablera en egen rymdhamn. Initiativet, som leds av den tillfällige premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha, syftar till att driva fram landets tekniska kapacitet och stimulera ekonomisk tillväxt inom flera sektorer, vilket potentiellt skapar mer än 400 arbetstillfällen för thailändska medborgare.

Detta rymdhamnsprojekt tillkännagavs den 6 augusti 2023 och betecknar Thailands engagemang för att bli en målmedveten aktör i den globala rymdindustrin, enligt premiärministerns talesman Tipanun Sirichana.

Preliminära fynd tyder på att Thailand har geografiska fördelar, vilket gör det till en idealisk plats för en rymdhamn. Dessa inkluderar dess ekvatoriska läge, vilket underlättar energieffektiva lanseringar, samt tillgängliga logistiksystem och minimal sårbarhet för naturkatastrofer.

Tipanun uppgav att premiärminister Prayut betonar vikten av ett försiktigt förhållningssätt till detta projekt, med hänsyn till både ekonomisk bärkraft och miljöpåverkan. Etableringen av en rymdhamn har ett betydande löfte, inte bara för landets tekniska framsteg utan också för direkt inkomstgenerering och bredare karriärmöjligheter för nya generationer från flygindustrin.

TPN-media noterar att som ett projekt som leds av den nuvarande tillfälliga regeringen, den skulle kunna granskas och granskas av alla nya tillträdande regeringar som fortfarande inte är klara på grund av pågående rättsliga åtgärder och förseningar, som ses här.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/