Thai Public Relations Department lanserar ny flerspråkig webbportal om Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Thai Public Relations Department (PRD) är stolta över att introducera "SAWASDEE THAILAND", en flerspråkig webbportal tillgänglig via www.thailand.go.th. Webbplatsen fungerar som en pålitlig informationskälla om Thailand.

4 augusti 2023: Den ställföreträdande ständige sekreterarens Chief Information Officer (DCIO), Oranuch Srinon, ledde evenemanget "PR PLAN FOR ALL: Creative Communications Drive Nationwide Effort" den 31 juli 2023. Han tillkännagav lanseringen av Thailands central webbplats under domänen www.thailand.go.th, vilket markerar ett betydande steg i att avancera PR-insatser. Webbplatsen "thailand.go.th" är utformad för att vara en pålitlig informationskälla för både utlänningar och thailändska medborgare, och tillhandahåller viktig information för att stödja beslutsfattande i investeringar, ekonomi och sociala strävanden, vilket är avgörande för nationen.

Sudruetai Lertkasem Biträdande direktör – General Department of Public Relations tillade att den här webbplatsen fungerar som ett centralt nav för nyheter och information om PR. Den integrerar olika ministerfunktioner, såsom immigration, turism, sysselsättning, näringsliv, investeringar, konst och kultur, utbildning, folkhälsa, teknik och miljö. Den vänder sig till alla utländska grupper som planerar att besöka Thailand, inklusive affärsmän och investerare, studenter, turister, arbetare och pensionärer. Det ger också användbart information för thailändska medborgare. Webbplatsen stöder fem språk: thailändska, engelska, kinesiska, japanska och tyska.

Utformningen av www.thailand.go.th är lyhörd, vilket gör den kompatibel med alla enheter samtidigt som den ger fördelaktig data och engagerande funktioner. Det inkluderar:

  • En "Om Thailand"-sektion som erbjuder omfattande grundläggande information om Thailand, såsom den thailändska nationalsången, geografi, befolkning, valuta, stora industrier och styrelseformer.
  • En "Ämne"-sektion som visar de senaste inläggen och artiklarna, så att användare kan följa uppdaterade nyheter snabbt.
  • En "Mest populära" sektion som visar rankade nyhetsartiklar med de fem högsta läsarna.
  • En "Multimedia"-sektion som presenterar olika medieformer, inklusive text, bilder, infografik och rörliga bilder, både verklig och rörlig infografik.
  • En "Tillgänglighet"-funktion designad under konceptet "Design för alla" för att säkerställa lika tillgång till information för alla användare, inklusive textstorleksjusteringar och färginställningar för synskadade användare.
  • En "Sök"-funktion som gör det lättare att hitta information på webbplatsen, med både text- och röstsökningsmöjligheter.
  • En länk till data från olika avdelningar, stödjer informationsintegration med alla departementsavdelningar via RSS-flöde och API.

Utvecklingen av Thailands centrala webbplats, "www.thailand.go.th", syftar inte bara till att tillhandahålla en kommunikationskanal för korrekt uppfattning och förståelse om Thailand för medborgare och det globala samhället, utan också att stödja Thailand 4.0-reformen. Användare kan snabbt komma åt korrekt information, vilket inte bara förbättrar effektiviteten i den offentliga sektorns arbete men ger också en positiv bild av landet.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.