Spansk man greps för att ha styckat sin colombianska partner på ön Pha Ngan

FOTO: Khaosod

Surat Thani —

Thailändsk polis har gripit en spansk misstänkt för att ha mördat och styckat sin colombianska manliga partner på den södra turistön Pha Ngan, Surat Thani.

Den misstänkte, Mr. Daniel Jeronimo Sancho Bronchalo, en 29-årig spansk medborgare, greps fredagen den 4 augusti, misstänkt för att han ska ha dödat och styckat Edwin Miguel Arrieta Arteaga en 44-årig colombiansk man, och dumpade sin kropp vid en deponi på Pha Ngan Island.

Kroppsdelarna upptäcktes i flera soppåsar den 3 augusti, vilket snabbt ledde till att Jeronimos arresterades nästa dag.

Den 5 augusti, Pol. Överste Surapong Thanomjit, befälhavaren för polisregion 8, inspekterade den misstänktes hotellrum och upptäckte viktiga bevis, som misstänks vara hårstrån, fettrester och köttfragment, från Miguel. Dessa bevis undersöks av det kriminaltekniska teamet, med resultaten som förväntas i helgen.

Pol. Överste Surapong uppgav att enligt en första intervju med offrets släktingar var offret en könsbytarkirurg i Colombia. Han hade haft ett förhållande med Jeronimo, en välkänd hövding i Spanien, i över ett år.

De två hade arrangerat att träffa varandra på Pha Ngan Island för fullmånefesten. Men efter att Miguel anlände till Thailand och fortsatte till den tropiska ön, förlorade hans släktingar mystiskt kontakten med honom. På förhör hävdade Jeronimo att han inte hade träffat Miguel ännu, så Miguels släktingar samordnade med turistpolisen för att inspektera ett hotell där de två hade bokat boende, men de hittade ingen av dem närvarande.

Vid utredning upptäckte polisen att Jeronimo hade bott ensam på det nämnda hotellet och checkat ut innan Miguels ankomst. Därefter den 3 augusti upptäcktes delar av en människokropp på en soptipp.

På kvällen den 1 augusti befanns Jeronimo ha köpt en uppsättning verktyg inklusive en 8-tums kniv, gummihandskar, plastfolie, skurmaskin i rostfritt stål, rengöringslösning och stora sopsäckar från en thailändsk närbutik, Pol. Överste Surapong uppgav.

Enligt polisanmälan har den misstänkte nu erkänt att ha mördat sin sambo. Han erkände att han separerat kroppsdelarna och stoppade in dem i Miguels åkpåse. Eftersom inte alla delar passade lade han de återstående delarna i svarta soppåsar och slängde det i en soptunna. Sedan tog han resväskan med huvudet och andra organ, gick för att hyra en kajak nära hotellet och slängde den i havet.

Efter Jeronimos erkännande mobiliserade myndigheterna ett sökteam för att lokalisera resväskan längs strandlinjen.

Även om den exakta motivationen bakom händelsen är under utredning, tyder preliminära indikationer på att den kan ha härrört från svartsjuka, Pol. Överste Surapong misstänkt.

Den misstänkte är son till en välkänd spansk skådespelare, Rodolfo Sancho Aguirre.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.