Thailands provinsguvernörer instrueras att inspektera fyrverkerier

PRESSMEDDELANDE:

Ständiga inrikesministern Suttipong Juljarern har diskuterat detaljer relaterade till den senaste explosionen i ett lager i Muno-distriktet i Narathiwats Su-ngai Kolok-distrikt. Han sa att händelsen kunde spåras tillbaka till den illegala lagringen av fyrverkerier, vilket ledde till många offer på grund av den resulterande explosionen.

Som svar på den tragiska händelsen har inrikesministeriet omedelbart instruerat alla provinsguvernörer att hantera och inspektera de som har tillstånd att tillverka, importera eller sälja fyrverkerier. Flytten syftar till att säkerställa smidig drift, regelefterlevnad och lämplig brottsbekämpning gällande skjutvapen, ammunition, sprängämnen, fyrverkerier och repliker av skjutvapen.

Departementet för provinsförvaltningen utfärdade också en brådskande order till guvernörerna i alla 878 distrikt över hela landet att påskynda inspektionen av potentiella lagerplatser eller byggnader för olaglig förvaring av fyrverkerier. De uppmanades att snabbt rapportera sina resultat till provinsguvernörer och avdelningen för att säkerställa rigorös kontroll och inspektion av fyrverkerier i alla områden.

Efter instruktionerna rapporterade Suttipong att en lokal inspektion i Kanchanaburi-provinsen avslöjade en otillåten lagringsanläggning för fyrverkerier. Kommunförvaltningen i Kanchanaburi-provinsen slog till mot en icke namngiven byggnad intill en bostad i Wang Dongs underdistrikt i huvudstadsdistriktet. Under razzian upptäcktes bevis på produktion av fyrverkerier, och en 68-årig misstänkt som hävdade äganderätten till fastigheten greps.

Den misstänkte mannen erkände att han tillverkat begravningsfyrverkerier utan tillstånd från den lokala registratorn. Flera föremål togs i beslag som bevis, inklusive fyrverkerier i olika storlekar, krut, säkringar i olika färger och avskurna säkringar. Kanchanaburi Muangs kommunala lag har åtalat den misstänkte för att ha tillverkat fyrverkerier utan tillstånd från den lokala registratorn. Den misstänkte mannen överlämnades till de lokala utredningsmännen för vidare rättsliga förfaranden.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Phukets guvernör har beordrat inspektioner vid fyrverkeributiker.

Det finns 47 lagliga operatörer som säljer fyrverkerier i Muang Phuket-distriktet och tjänstemän planerar att inspektera och besöka dem alla.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.