Phukets största berättelser från den senaste veckan: Flera drunkningar, olja hittad på stränder och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 31 juli 2023 till söndagen den 6 augusti 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En thailändsk man har anmälts försvunnen efter att han simmade i havet och ignorerade röda flaggor på en strand i Thalang.

Röda flaggor var på plats för ingen simning på grund av stark vind och vågor.

En kropp av en thailändsk man hittades på stora stenar vid en strand i Thalang-distriktet.

 Tawats vänner har inofficiellt bekräftat för The Phuket Express att kroppen verkligen var Mr. Tawat.

2. Två indiska turister drunknade vid Karon Beach, Mueang Phuket, efter att ha ignorerat röda flaggor och inga simvarningar.

Röda flaggor placerades på stranden vilket innebar att ingen simning tillåts placerad längs stranden.

3. En sydafrikansk man utan bar överkropp och sko fördes till ett sjukhus för en psykisk hälsoutvärdering efter att han orsakat allmän olägenhet.

Hans släktingar berättade för polisen att den sydafrikanske mannen var nervös inför ett jobb och inte hade sovit på tre dagar.

4. Polisen jagade efter en nigeriansk man i en sedan, vars pass hade gått ut ungefär fyra år tidigare, i cirka 20 kilometer och beslagtog senare kokain i ett hus i Phuket där mannen bodde.

Mr. Ananere förväntas bli svartlistad och utvisad. Han gick inte omedelbart in i en vädjan och riskerar betydande fängelse för kokainet och motstånd mot arrestering.

5. En rysk turist drunknade på en strand i Thalang, påstås ha ignorerat röda flaggor och inga badvarningar.

Detta är den femte personen som nyligen drunknat i Phuket under den senaste veckan, där fyra av dem är utländska turister. 

6. Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Prover av olja samlades in för att undersöka källan och oljefläckarna rensades omedelbart från stränderna.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.