Ägare av Thai Fireworks Warehouse som exploderade och dödade elva personer kapitulera

Narathiwat —

Ett thailändskt par som ägde ett fyrverkerilager som exploderade och dödade 12 personer överlämnade sig själva till den thailändska polisen lördagen den 5 augusti.

Först vår tidigare historia:

Ägarna till det ödelagda fyrverkerilagret misstänktes ha flytt till Malaysia.

Nu till vår uppdatering:

Den 29 juli exploderade en fyrverkeridepå i Narathiwats Su-ngai Kolok-distrikt och krävde 12 liv, skadade 121 personer och orsakade skador på 292 hus.

Efter händelsen troddes ägarna till depån, identifierade som ett thailändskt par, Herr Sompong Nakul och Ms Piyanuch Peungwirawat, ha flytt till Malaysia för att försöka undkomma rättsliga konsekvenser.

Nära efter att arresteringsorder utfärdats för dem överlämnade paret sig till polisen vid Sadaos polisstation i södra provinsen Songkhla där de korsade från Malaysia i går. De eskorterades sedan till Muno-polisstationen i Narathiwat för ytterligare undersökningar.

Resultaten av en fullständig utredning väntas inom 7 dagar, enligt lokala Narathiwat-mediarapporter. Paret ska enligt uppgift åtalas inklusive vårdslöshet som resulterar i dödsfall, tillsammans med otillåten import och försäljning av fyrverkerier. Dessa handlingar anses vara brott mot lagen om skjutvapen, ammunition, sprängämnen och fyrverkerier.

De misstänkta ska ha överlämnat sig för att ställas inför rätta efter att rädsla för att bli lynchad på grund av ökande dödshot på sociala medier riktades mot de misstänkta. Trots att de hade flytt till Malaysia letade det sammansvetsade muslimska samfundet i området efter paret för eventuell självrättvisa, vilket ledde till att de återvände till Thailand.

Som presstid är de misstänkta kvar i thailändsk polisförvar inför förhör och domstolsprocessen. Det är okänt om de kommer att vara berättigade till borgen, men osannolikt, noterar TPN media.

Fyrverkeriexplosionen utlöste en serie inspektioner på fyrverkerifabriker över hela Thailand bara några månader från den populära vegetariska festivalen där många fyrverkerier används som en del av firandet, särskilt i södra Thailand.

Den ursprungliga artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/