Thailands förre premiärminister Thaksin försenar återkomsten till Thailand ännu en gång

Nationellt —

Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra avstod från sitt löfte att återvända hem till Thailand den 10 augusti, med hänvisning till behovet av en läkarundersökning som sitt skäl.

Thaksin, som för närvarande lever i självexil ombord, skrev på X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, att han behövde skjuta upp sin hemkomst som ursprungligen var planerad till nästa torsdag med ett par veckor eftersom han behövde träffa sin läkare.

"Jag vill skjuta upp min återkomst till Thailand från den 10 augusti med högst två veckor. Jag kommer att informera alla om datum och tid igen. En läkare ringde mig och bad mig att genomgå hälsokontroller”, skrev Thaksin den 5 augusti.

Den flyende före detta premiärministern har tillbringat flera år i självpåtagen exil, främst bosatt i Dubai, för att undvika fängelse efter domstolsdomar relaterade till påstådda korruptionsfall som han insisterade på var politiskt motiverade.

Det är inte ovanligt att hans löfte att återvända tillbaka, eftersom Thaksin också nyligen försenade sin plan att komma tillbaka på sin födelsedag i juli förra året.

Rapporter från thailändska medier förutspår att Thaksins återkomst inte kommer att ske förrän, eller om, en ny regering ledd av Pheu Thai, ett politiskt parti som han är nära förknippad med, bildas.

Närvarande, en omröstning på statsministern i parlamentet försenas på grund av olika rättsfall som vi har behandlat här.

Thaksin har hävdat att beslutet att skjuta upp hans återkomst inte är politiskt motiverat eller kopplat till det försenade beslutet att rösta på nästa thailändska premiärminister. Många framstående kritiker och politiker på nätet håller dock inte med om detta påstående och insisterar på att den sanna orsaken är den nuvarande pågående politiska osäkerheten.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/