Cannabisbutiken i Rawai beordrades att stänga i 30 dagar

Rawai-

En cannabisbutik i Rawai har beordrats stänga i 30 dagar efter att de fått klagomål.

Tjänstemän under ledning av Mueang Phuket District Office Chief Pairoj Srilamoon och Chalong Police inspekterade en cannabisbutik i Rawai.

En utlänning hittades röka cannabis och en andra utlänning, som inte var identifierad, dök upp och påstod sig vara ägaren med en laglig licens att sälja cannabis i butiken som heter "Cosmic Temple Vibes HQ".

På andra våningen odlades också cannabis. En byggnad bredvid butiken hade skadats av fukt och vatten droppade in i ett sovrum och skadade väggen, vilket den oidentifierade byggnadsägaren hävdade berodde på att cannabis odlades.

Herr Pairoj berättade för Phuket Express att cannabisbutikens ägare anklagas för att ha brutit mot gällande regler och förordningar genom att tillåta människor att röka cannabis inne i butiken.

Att odla cannabis i byggnaden och orsaka störning är två andra anklagelser som övervägs.

Det var inte omedelbart klart om det ursprungliga klagomålet mot cannabisbutiken hade lämnats in av grannen som hade lidit påstådd skada.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.