En titt på veckan som kommer i Thailand Nyheter: Mors dag är här och mer

Följande är vårt vanliga inslag på TPN media där vi lyfter fram stora händelser eller saker som händer under den kommande veckan för våra läsare. Detta gör att man kan veta vad som händer utan att behöva gå igenom våra dussintals vanliga artiklar, webbplatser eller avsnitt.

Nu går vi!

Vi vet att många av våra läsare kan känna lite deja vu när vi säger att ännu en semesterhelg kommer, men ännu en semesterhelg är verkligen precis runt hörnet.

Mors dag i Thailand är lördagen den 12 augusti. Detta är också den älskade drottningmoderns 91:a födelsedag i Thailand och kommer att firas högt med en blå färg.

Eftersom helgdagen infaller på helgen kommer vikariedagen för tillfället att äga rum måndagen den 14 augusti. Denna dag kommer att se regeringskontor, många banker och andra stänga som Thai Immigration, så var medveten om i förväg.

Det finns inga försäljningsförbud för alkohol för denna helgdag till skillnad från de senaste religiösa helgdagarna som innebar en sexdagars helgdag.

När det gäller thailändsk politik kommer det att bli en lugn vecka när den thailändska charterdomstolen diskuterar om det är konstitutionellt för parlamentet att vägra att omnominera Move Forward-partiets ledare Pita till premiärminister efter en tidigare misslyckad omröstning. Du kan lära dig mer om den till synes oändliga politiska situationen och slåss om vem som bildar den nya thailändska regeringen här. Eventuella beslut om den nya thailändska premiärministern och omröstning kommer inte att äga rum förrän den 16 augusti.

Vi hoppas att alla får en trygg och rolig morsdagshelg, vi ses nästa vecka!

Adam Judd, TPN Media

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.