UPPDATERING: Båtkapten talar ut om viral video av motorbåtar som kämpar med höga vågor nära Phuket

Phuket -

En båtkapten har uttalat sig efter att två motorbåtar fångades på en viral video som kämpade mot höga vågor när de reste från Phi Phi Island på väg till Phuket.

Vår tidigare historia:

Två motorbåtar med 11 respektive 47 passagerare fick kämpa med höga vågor på väg tillbaka till Phuket.

Nu till uppdateringen:

En av de två båtkaptenerna i den virala videon, Mr Jeerateep Pramongkit, berättade för The Phuket Express att han redan hade kollat ​​vädret innan båten avgick från en pir på Phi Phi-ön. På den tiden var vinden och vågorna inte starka eller höga. På vägen till Phuket var det dock starka vindar och vågor. Så han bestämde sig för att fortsätta för att skynda till sin slutdestination.

Adule Raluekmoon, en tjänsteman från Phuket Marine Office, berättade för The Phuket Express att båda motorbåtarnas motorer var redo att köras med lagliga licenser. Båda kaptenerna har även lagliga körkort. Tjänstemän undersöker dock fortfarande om de två båtkaptenerna bröt mot några säkerhetsregler eller inte.

Om så är fallet kan deras båtkörkort dras in i upp till två år.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.