Phuket fortsätter att inspektera fyrverkeributiker

Phuket -

Det finns 47 lagliga operatörer som säljer fyrverkerier i Muang Phuket-distriktet och tjänstemän planerar att inspektera och besöka dem alla.

Vår tidigare historia:

Minst tio människor har dött, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats, många med sina hem förstörda, efter att ett fyrverkerilager exploderade i Su-Ngai Kolok-distriktet sent på lördagseftermiddagen (29 juli).th).

En man har förlorat fyra familjemedlemmar efter att ett fyrverkerilager exploderade i Narathiwat.

Efter en massiv fyrverkeriexplosion i Narathiwat-provinsen som krävde 12 människors liv och lämnade 121 andra skadade den 29 juli, identifierade myndigheterna snabbt ägarna till det ödesdigra lagret som var ansvariga för den katastrofala explosionen.

Phukets guvernör har beordrat inspektioner vid fyrverkeributiker.

Nu till uppdateringen:

Tjänstemän från Mueang Phuket District Office ledd av distriktschefen Pairoj Srilamoon har fortsatt att inspektera fyrverkeributiker. Herr Pairoj berättade för Phuket Express att inspektionen syftar till att förhindra olagliga fyrverkerier och förbereda inför den kommande Phuket vegetariska festivalen i oktober.

Det finns 47 lagliga operatörer som säljer fyrverkerier i Muang Phuket-distriktet. Alla operatörer som säljer smällare och fyrverkerier i Mueang Phuket-distriktet och inspekterades har lagliga licenser och de har INTE överlager med dessa varor i sina butiker. De informeras om att vara medvetna om brand- och säkerhetsrutiner.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.