Man arresterad i Phuket för att ha öppnat ett bankkonto för investeringsbedragare

Phuket -

En man greps i Phuket för att ha öppnat ett bankkonto, kallat ett hästkonto, för bedragare med investeringsprogram.

Phuket Highway Police berättade för Phuket Express att de arresterade Mr. Eakkapon Lieamvinit, 36, på Freedom Beach i Patong efter ett tips från poliskollegor om att en efterlyst misstänkt befann sig på den platsen.

Gripandet kom efter att Bangkok North Municipal Court utfärdade en arresteringsorder i december 2022 för Eakkapon för bedrägeri och import av falsk information till ett onlinesystem som var inblandat i olagliga investeringsbedrägerier.

Eakkapon berättade för motorvägspolisen att han anlitades av sin Myanmar-vän, vars fullständiga namn han inte kände till, för att öppna bankkontot och fick 2,500 XNUMX baht. Eakkapon hävdade att han inte visste vad hans vän skulle göra med hans bankkonto, och trodde att han bara hjälpte honom att öppna ett personligt konto som mannen, på grund av att han var utlänning, inte kunde öppna själv.

Eakkapon fördes tillbaka till Dusit polisstation i Bangkok för ytterligare rättsliga åtgärder.

Phuket Express noterar att ganska nyliga lagändringar nu har gjort det olagligt för människor att öppna bankkonton för andra som används för kriminell verksamhet. Polisen har konsekvent varnat den thailändska allmänheten att inte öppna bankkonton för andra, särskilt främlingar, eftersom man nu kan hållas juridiskt ansvarig för allt mottagaren gör med kontot.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.