Man greps i Patong för att ha sålt alkohol på den stora buddhistiska dagen

Patong –

En man greps i Patong efter att han hittades sälja alkohol på en stor buddhistisk religiös högtid.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på onsdagskvällen (2 augustind) arresterade de Mr. Wichat, 56 på en restaurang i Patong. (Restaurangens namn gavs inte av polisen och inte heller den misstänktes fullständiga namn.)

Mannen visade sig sälja alkohol till kunder trots regler som förbjuder detta på religiösa högtider. Han fördes till Patongs polisstation för att anklagas för att sälja alkohol på Khao Phansa-dagen (buddhistisk fasta) som är en av de stora buddhistiska högtiderna där alkoholförsäljning är förbjuden.

Han var inte den enda personen som greps för detta:

En man greps i Patong efter att han hittades sälja alkohol på en stor buddhistisk religiös högtid.

Varje midsommar i Thailand, vanligtvis juli eller augusti, är början på den buddhistiska fastan, eller Vassa. Det exakta datumet är den första dagen av den avtagande månen i den åttonde månmånaden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.