Koh Tao och Koh Samui rekordstor turismökning inför högsäsong

PRESSMEDDELANDE:

Koh Tao i Surat Thani-provinsen såg ett rekordantal dagliga turistankomster förra veckan, medan närliggande Koh Samui förväntar sig nästan 30,000 XNUMX besökare från hotellbokningar denna månad.

Koh Taos turistorganisation rapporterade att 3,106 28 turister anlände till ön via båtar den 2 juli, vilket satte ett nytt endagsrekord för ön. Ökningen av ankomster motsvarade starten av en sexdagars statlig semester som slutade den XNUMX augusti.

Provinsguvernör Wichuwat Jinto förklarade att omkring 90 % av besökarna var utländska turister som kommer att resa till Koh Phangan för den berömda Full Moon Party, som hölls på Hat Rin Beach den 3 augusti.

Grannlandet Koh Samui rapporterade samtidigt att antalet turister som anlände genom öns flygplats översteg 141,400 30,000 för juli månad. Myndigheterna förväntar sig att ytterligare 171,800 XNUMX besökare kommer att besöka ön denna månad baserat på hotellbokningar, vilket ger det totala antalet besökare till ön med flyg till cirka XNUMX XNUMX.

Som svar på den ökande efterfrågan sa Ratchaporn Poonsawat, ordförande för turistföreningen på Koh Samui, att föreningen har bett flygbolagen att öka antalet dagliga flygningar, eftersom begränsade flygningar har lett till avbokningar för många personer som gjort rumsreservationer i förväg.

Denna proaktiva åtgärd syftar till att förbereda för den förväntade tillströmningen av turister under den kommande högsäsongen, som förväntas generera cirka 5 miljarder baht till öns ekonomi under perioden.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.