Talmannen i det thailändska huset skjuter upp morgondagens planerade premiärministeromröstning

Nationellt —

Thailands talman Wan Muhamad Noor Matha har skjutit upp premiärministeromröstningen som ursprungligen var planerad till imorgon den 4 augusti 2023.

Uppskjutningen kom efter att författningsdomstolen torsdagen den 4 augusti beslutade att skjuta upp granskningen av en framställning för att fastställa den konstitutionella giltigheten av parlamentets beslut att avvisa omnomineringen av Pita Limjaroenrat, ledare för Move Forward Party (MFP).

Framställningen var lämnas in av JO med en begäran om att skjuta upp PM-omröstningen tills domen i frågan faller.

Enligt Wan Noor kommer PM-omröstningen att äga rum efter författningsdomstolens beslut den 16 augusti. Morgondagens sammanträde, som var tänkt att vara nomineringen av Pheu Thai premiärministerkandidat Srettha Thavisin, kommer nu att förvandlas till en överläggning om MFP:s stadgeändringsförslag för att ta bort senatens makt att rösta på en premiärminister istället.

Efter uppskjutningen har Pheu Thai Party också skjutit upp sin presskonferens för att tillkännage en ny Pheu Thai-ledd koalition planeras till idag efter att partiet upplöstes från den tidigare Move Forward-ledda koalitionen.

Detta tillkännagivande kommer sannolikt att äga rum några dagar före nästa PM-omröstningsdatum, enligt Pheu Thai ledarskap.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.