Phuket-polisen sätter sig in i en biljakt med en nigeriansk man på fyra års övernattning, beslagtar kokain från hans hem

Phuket -

Polisen jagade efter en nigeriansk man i en sedan, vars pass hade gått ut ungefär fyra år tidigare, i cirka 20 kilometer och beslagtog senare kokain i ett hus i Phuket där mannen bodde.

Phukets immigrationspolis berättade för Phuket Express att på torsdagseftermiddagen (3 augustird) de och Cherng Talay-polisen jagade efter en misstänkt sedan i Thalang. Sedanen jagades från Cherng Talay i Thalang till huvudvägen Thep Krasattri som passerade hjältinnumonumentet till Pa Klok innan den begav sig till Koh Kaew i Mueang Phuket och till Kathu. Sedan fastnade till slut i ett dike i Kathu. Sedanen träffade många fordon under jakten.

Den utländska mannen hoppade från sedanen och sprang från polisen 300 meter innan han greps. Mannen identifierades av polisen som George Ananere, 26, nigeriansk medborgare. Hans pass hade gått ut för fyra år sedan strax före Covid-19-pandemin. Han ska ha sålt kokain i Cherng Talay och Patong-området och oroliga anonyma medborgare hade polisanmält honom.

Polisen beslagtog kokain i ett hus som Mr. Ananere bodde i på Sri Soonthorn, Thalang. Mängden kokain som beslagtagits framgick inte av berörda tjänstemän. Mr. Ananere fördes till Cherng Talays polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder, inklusive ekonomiska skador för andra fordon som han körde på.

Efter hans rättsliga anklagelser och när som helst delgiven tid för dem, förväntas Mr. Ananere att bli svartlistad och utvisad. Han gick inte omedelbart in i en vädjan och riskerar betydande fängelse för kokainet och motstånd mot arrestering.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.